lørdag den 30. januar 2016

Medvedeva vinder guldet ved EM 2016

Medvedeva udfører sit lange program ved EM 2016 (foto: AFP).

Dag 3 af EM 2016 i kunstskøjteløb sluttede med damernes lange programmer. De russiske damer var ikke helt fejlfri, som de er i stand til, men de snuppede stadig alle medaljerne.

Fører Evgenia Medvedeva leverede et elegant løb med syv solide triple spring inklusiv to 3-3 kombinationer, men ligesom i det korte program havde hun problemer med double axel, da hun denne gang faldt på det afsluttende spring. Den høje sværhed og kvalitet gennem programmet sikrede hende dagens bedste score på 142.90 point, og den 16-årige russer kunne tage guldet i sin EM-debut.

Elena Radionova havde det reneste løb af russerne, omend hun måtte kæmpe for de fleste landinger; det var nok gennem viljestyre, at hun fik udført sine syv triple spring (også inkl. to 3-3). En score på 139.03 point medførte, at hun kunne tage sølv for andet år i træk.

Det begyndte godt for Anna Pogorilaya, som lagde ud med to store 3-3 kombinationer, men hun tog to hårde fald senere i programmet. I dette felt var en score på 123.24 point nok til at give hende bronze igen, men man kan altid spekulere, om hendes VM-plads er i fare.

Det var dog sidste løber Angelina Kuchvalska, som overraskede alle med sit livs løb. Hun løb umiddelbart et næsten rent løb med triple salchow-triple tåloop, men to triple spring blev kendt underroterede. Hun opnåede et nyt personligt bedste på 118.00 point og kunne tage en flot 4. plads (som publikum buh'ede af).

Italienske Roberta Rodeghiero måtte kæmpe for et par landinger, men hun fik stadig udført et solidt program med seks triple spring (et af disse med step-out). Et nyt personligt bedste på 109.75 point betød en karrierens bedste EM-placering med en 5. plads.