torsdag den 20. november 2014

Trophée Eric Bompard 2014 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Hubbell/Donohue og Gilles/Poirier er medaljefavoritter ved TEB 2014.

De regerende verdensmestre Anna Cappellini og Luca Lanotte har trukket sig, men ikke desto mindre kan vi få en tæt kamp hos isdanserne ved Trophée Eric Bompard 2014.

Favoritter er nok Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som har overrasket med to sejre indtil videre denne sæson; senest blev det til guld ved Cup of China. Parret har stærke tekniske elementer og god koreografi, og med solide fremførelser burde de tage guld på hjemmebane.

Kampen om sølv ser ud til at blive tættere. Piper Gilles og Paul Poirier har haft en solid sæson med to sølvmedaljer: ved SC Autumn Classic blev de slået af Papadakis/Cizeron, men de forbedrede deres score drastisk ved Skate Canada. Begge gange havde de en stor fejl i den korte dans, men kan de undgå disse, kan de måske presse franskmændene lidt.

Madison Hubbell og Zachery Donohue har før slået Gilles/Poirier, men skader og en sen sæsonstart betød en lidt rusten start ved Skate Canada, hvor det stadig blev til bronze. De har dog chance for sølv, hvis de får finpudset deres fridans.

Outside shot til medalje er nok Alexandra Paul og Mitchell Islam, som tog en 5. plads ved Cup of China. Det er især deres levels, som skal forbedres, hvis de vil score højere.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
3. Madison Hubbell / Zachery Donohue USA
4. Alexandra Paul / Mitchell Islam CAN
5. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
6. Sara Hurtado / Adria Diaz ESP
7. Rebeka Kim / Kirill Minov RUS

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2014 forudsigelser - Herrer

Yan, Machida, Dornbush og Kovtun er blandt medaljefavoritterne ved TEB 2014.

Herrernes konkurrence har gennem Grand Prix'erne været uforudsigelige, men måske det bliver lidt nemmere ved Trophée Eric Bompard 2014.

Storfavorit er selvfølge Tatsuki Machida, som tog guldet ved Skate America med den højeste score blandt herrerne hidtil denne sæson. Han er har været utrolig stabil på de svære spring som quad tåloop og triple axel, og den forbedrede præsentation burde give ham feltet bedste programkomponenter.

Vi har endnu en GP-vinder i feltet med Maxim Kovtun, som vandt Cup of China, omend han blev hjulpet på vej af mærkelig hændelser for favoritterne. Russeren forsøger de svære spring, men det går oftest ud over de andre spring, men med nogenlunde fremførelser er en podieplads meget mulig.

Richard Dornbush tog bronze ved Cup of China, men indtil videre er det ikke gået så godt for de amerikanske herrer ved deres anden GP. Dornbush har solid præsentation og har også det tekniske indhold til at være en medaljetrussel, men han plejer enten at lave dyre fejl på sin quad eller på sine triple spring.

Regerende OL-bronzevinder Denis Ten har haft en hård start på sæsonen med sygdom og skade, og disse var også synlige ved Skate America, hvor han efter dyre fejl måtte nøjes med en 4. plads. Han plejer at peake senere i sæsonen, men han har potentialet til at tage medalje.

Cup of China var ikke en god konkurrence for Han Yan, som måtte nøjes med en 6. plads. Han har mistet træningstid pga. sammenstødet, men han har dog fået det grønne lys til at konkurrere, og med en mindre dramatisk opvarmning kan han sagtens placere højere.

Outside shot til medalje er Konstantin Menshov. Han fik blandt andet landet to quad spring i sit korte program ved Skate Canada, men adskillige andre fejl ledte til en samlet 5. plads. Med rene programmer burde hans tekniske score ryge i vejret.

På hjemmebane har vi Florent Amodio, der har taget medalje ved denne konkurrence to gange før. Han har på det seneste kæmpet gevaldigt med springene, men der var forbedring at spore ved Skate Canada, hvor det blev til en 6. plads.

Hold også øje med Adam Rippon, som er tidligere TEB-bronzevinder. Hans mangel på quad eller stabil triple axel betød en skuffende 10. plads ved Skate Canada, så det kan nærmest gå opad herfra.

Mine forudsigelser
1. Tatsuki Machida JPN
2. Maxim Kovtun RUS
3. Richard Dornbush USA
4. Denis Ten KAZ
5. Konstantin Menshov RUS 
6. Han Yan CHN
7. Florent Amodio FRA
8. Adam Rippon USA 
9. Adian Pitkeev RUS
10. Chafik Besseghier FRA
11. Douglas Razzano USA

Se flere detaljer her.