torsdag den 23. oktober 2014

Skate America 2014 forudsigelser - Parløb

Kavaguti/Smirnov, Peng/Zhang, Denney/Frazier og Scimeca/Knierim.

Hos parløberne ved Skate America 2014 vil vi formentlig få to dyste at se: én om guldet, og én om bronze.

De ene guldfavoritter er Yuko Kavaugti og Alexander Smirnov, der gør deres comeback til GP'erne efter en sæson med skade. De startede sæsonen solidt med en sejr ved Nebelhorn Trophy, hvor de bl.a. fik landet kast quad salchow. Der er dog meget mere på spil ved Grand Prix'erne, hvor de kan booste deres placering i det russiske parløbsfelt.

Russerne vil få god konkurrence fra Cheng Peng og Hao Zhang, der forrige sæson tog en fin 8. plads ved OL og 5. plads ved VM. Parret planlægger også teknisk svære programmer med bl.a. quad twist, men hun kan til tider være usikker på side-om-side springene. Overordnet set så de solide ud ved en national konkurrence i starten af sæsonen.

Bronzekampen bliver nok mellem to amerikanske par. Alexa Scimeca og Chris Knierim har taget guld og bronze ved denne sæsons Challenger Series-konkurrencer, men begge gange kæmpede de med spring og kast. Med to solide fremførelser burde de dog score højst af de amerikanske par.

Landsmænd Haven Denney og Brandon Frazier har også taget to medaljer ved Challenger Serien (guld og sølv). De har begge gange leveret stærke lange programmer, men de skal forbedre det korte program for at tage en podieplads.

Mine forudsigelser
1. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
2. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
3. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
4. Haven Denney / Brandon Frazier USA
5. Vanessa Grenier / Maxime Deschamps CAN
6. Madeline Aaron / Max Settlage USA
7. Annabelle Prölls / Ruben Blommaert GER
8. Miriam Zigler / Severin Kiefer AUT

Se flere detaljer her.

Skate America 2014 forudsigelser - Herrer

Machida, Brown, Abbott og Ten er blandt medaljefavoritterne.

Vi har en god blanding af up-and-coming løbere og veteraner i feltet hos herrerne ved Skate America, og disciplinen ser ud til at blive den sværeste at spå om.

Alligevel er favorit til guldet nok den regerende Skate America-mester Tatsuki Machida, som gør sin sæsondebut her. Forrige sæson havde han noget af et gennembrud med to GP-sejre, 5. plads ved OL og sølv ved VM. Det bliver interessant at se, om den 24-årige japaner kan gentage succesen denne sæson.

På hjemmebane har vi Jason Brown, der også havde en gennembrud forrige sæson og bl.a. tog en 9. plads ved OL. Han forsøger ikke quads som de andre medaljekandidater i feltet, men han viste ved sin sejr ved Nebelhorn Trophy at to solide løb også placerer højt.

Landsmand Jeremy Abbott overraskede de fleste med at fortsætte karrieren, og han håber på at bygge på sin solide 5. plads ved forrige VM. Han har elementerne til at kunne tage medalje, men springstabilitet har aldrig været hans styrke. Derudover har han ikke klaret sig godt ved sin første GP de seneste par sæsoner.

Den regerende Vinter OL-bronzevinder Denis Ten gør også sæsondebut her, efter han måtte trække sig fra Nebelhorn Trophy pga. maveinfluenza. Ten kan sagtens slå herrerne i feltet, men han har aldrig været en tidlig sæsonløber - han højeste placering ved en GP har været en 4. plads.

Blandt seniordebutanterne har vi Nam Nguyen og Adian Pitkeev, som er hhv. regerende Junior VM guld- og sølvvinder. Begge startede sæsonen fint med hhv. sølv og bronze i deres Challenger Series-konkurrence. Begge forsøger teknisk svære programmer, men de mangler stadig præsentationen til at kunne hamle op med de store drenge, især i det korte program hvor der er færre spring.

Outside shot er Artur Gachinski, som de seneste sæsonener har løbet langt under niveau. Den tidligere VM-bronzevinder har dog set forbedret ved de russiske testløb. Franske Chafik Besseghier, der overraskede med en 9. plads ved forrige VM, deltager også. Han begyndte sæsonen med en sejr ved French Master's.

Mine forudsigelser
1. Tatsuki Machida JPN
2. Jason Brown USA
3. Nam Nguyen CAN
4. Jeremy Abbott USA
5. Denis Ten KAZ
6. Artur Gachinski RUS
7. Adian Pitkeev RUS
8. Chafik Besseghier FRA
9. Douglas Razzano USA
10. Michael Christian Martinez PHI
11. Jorik Hendrickx BEL
12. Alexei Bychenko ISR

Se flere detaljer her.