onsdag den 13. marts 2013

VM 2013 videoer - Parløb SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 18). Se flere af parløbernes korte programmer her.

Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (RUS)
SP score: 75.84 (#1). Musik: Kærlighedstema fra The Godfather af Nino Rota


Meagan Duhamel / Eric Radford (CAN)
SP score: 73.61 (#2). Musik: "La Boheme" fremført af Roby Lakatos, Paul McCoy, Bruno Walker og Jean Kikteff


Aliona Savchenko / Robin Szolkowy (GER)
SP score: 73.47 (#3). Musik: "Kismet" af Bond


Volosozhar/Trankov tager føring efter kort program ved VM 2013

Volosozhar/Trankov udfører deres kast triple loop i det korte program. (Foto: Reuters)

VM 2013 i kunstskøjteløb fik et god start med parløbernes korte programmer, hvor adskillige par fik leveret noget af deres hidtil bedste.

Europamestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov leverede et særdeles stærkt program. Parret lagde ud med en enorm level 4 triple twist, der fik lutter +3 i GOE af dommerne - det samme gjorde deres kast triple loop. Hun var dog skæv på side-om-side triple tåloop, som blev landet en smule på to fødder. Russerne indtager nu en 1. plads med et nyt personligt bedste på 75.84 point.

Det var en god start for værtsnationen Canada. Meagan Duhamel og Eric Radford leverede et rent, men også dagens teknisk sværeste program med triple twist, side-om-side triple lutz og kast triple lutz. Et nyt personligt bedste på 73.61 point giver dem en flot 2. plads.

De regerende mestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy er lidt overraskende nede på en 3. plads, omend kun 0.14 point bagud canadierne. De lagde ud med deres store triple flip, men han havde næsten hånd på side-om-side triple tåloop. Tyskerne kunne dog bryste sig af at opnå level 4 på alle fem elementer.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde deres sæsons bedste løb. Highlights i deres rene program var side-om-side triple tåloop og kast triple loop. Deres dødsspiral blev dog kun tildelt level 1. De er på en 4. plads med 69.98 point.

Kun 0.73 point bagud med et nyt personligt bedste runder Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch top 5 af. Deres muntre og rene program indeholdte bl.a. side-om-side triple tåloops og kast triple loop.

På en halvfjern 6. plads ligger Qing Pang og Jian Tong. Ikke overraskende kiksede skadede Tong side-om-side tåloopen, som blev nedgraderet. Derudover måtte hun støtte hånden til isen under trinsekvensen. 

Vera Bazarova og Yuri Larionov havde også problemer med tåloopen, som hun singlede, men ligesom kineserne var resten af deres elementer dog solide. Vanessa James og Morgan Cipres leverede et underholdende og rent program. De to par er på en hhv. 7.- og 8. plads.

EM bronzevinder Stefania Berton og Ondrej Hotarek er nede på en 9. plads, da hun faldt på side-om-side triple tåloop.

Top 16 går videre til det lange program på fredag.

Parløb - stilling efter kort program
Pl.NameNationPointsSPFS
1Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
75.841
2Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
73.612
3Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
73.473
4Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV

RUS
69.984
5Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
69.255
6Qing PANG / Jian TONG

CHN
63.956
7Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
61.917
8Vanessa JAMES / Morgan CIPRES

FRA
60.988
9Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK

ITA
59.079
10Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
58.5210
11Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
57.6511
12Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM

USA
55.7312
13Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR

USA
55.6813
14Stacey KEMP / David KING

GBR
48.6014
15Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE

ITA
47.8215
16Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVE

GER
47.3616
17Elizaveta MAKAROVA / Leri KENCHADZE

BUL
36.4817
18Magdalena KLATKA / Radoslaw CHRUSCINSKI

POL
35.4418

Se flere detaljer her.

VM 2013 forudsigelser - Isdans



Isdansernes konkurrence vil været proppet med parvise rivaliseringer, og mere end nogensinde vil deres indbyrdes placeringer være svære at forudsige.

Guldfavoritter
Top 2 er sikret som de tre forrige VM, men rækkefølgen er langtfra fastsat. Meryl Davis og Charlie White har oplevet deres nok hidtil stærkeste sæson; parret er ubesejrede og har endda slået rivalerne Virtue/Moir to gange. Parret har været ubesværede med de tekniske elementer denne sæson, men deres præsentation har også taget et nyk opad. Hvorvidt amerikanerne vil tage deres anden VM-titel, vil nok komme an på dagsformen (af de to par).

På hjemmebane håber Tessa Virtue og Scott Moir at forsvare deres VM-titel. Parret har ikke været helt så stærke som Davis/White, og det er især i fridansen til "Carmen", hvor canadierne har kæmpet med nogle elementer - senest ved Four Continents hvor de måtte stoppe undervejs pga. Virtues benkrampe. Parret slog dog amerikanerne i den korte dans, så med en ren fridans kunne de nok have slået dem.

Tilbage fra skade
De regerende bronzevindere Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat startede sæsonen stærk, men de måtte trække sig fra EM pga. hans benskade. Normalt ville de have været bronzefavoritter, men rustne fremførelser kan placere dem længere nede.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje har været endnu længere tid væk fra isen pga. hendes benskade og -operation. Deres fridans blev ikke særlig vel modtaget af dommerne ved GP'erne, så de har ændret 90 procent af denne. Selv uden benskaden ville det have blevet svært for dem at toppe deres 4. plads fra forrige år.

Andre bronzekandidater
Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev har haft deres hidtil stærkeste sæson - senest med deres første EM-titel - og Rusland har nu en reel chance for VM-medalje siden 2009. Parret har været ret solide med deres elementer, men de skal nok håbe på småfejl fra de andre bronzekandidater for at komme på podiet.

Landsmænd Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov har også haft deres hidtil stærkeste sæson, og da de tog sølv ved EM, var de kun 0.11 point efter Bobrova/Soloviev (de vandt faktisk fridansen). Hvis de kan få forbedret deres levels bare en smule, har de også chance for medalje.

Anna Cappellini og Luca Lanotte tog bronze ved EM. Italienerne har hele sæsonen været teknisk stærke og har opnået gode levels, men lidt lavere programkomponenter gør det svært for dem at tage medalje, med mindre flere af de ovenstående par laver fejl.

Resten af top 10
Amerikanske Maia Shibutani og Alex Shibutani er faldet i graderne siden deres VM-bronze i 2011, og ved forrige VM blev det kun til en 8. plads. Senest blev de slået landsmænd Madison Chock og Evan Bates ved de nationale mesterskaber og Four Continents, omend deres scores var tætte.

Canada Piper Gilles og Paul Poirier gør deres VM-debut. Ved Four Continents havde de problemer i den korte dans, men de slog faktisk de to ovenstående amerikanske par i fridansen.

Det sidste russiske par Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko tog en 9. plads ved forrige VM og senest en 4. plads ved EM, men andre pars avancement vil gøre svært for dem at skille sig ud fra mængden.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White USA
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
3. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA
4. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
5. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
6. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
7. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
8. Madison Chock / Evan Bates USA
9. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
10. Piper Gilles / Paul Poirier CAN

Se flere detaljer her.