tirsdag den 6. marts 2012

Verdens bedste Junior VM hidtil?

Det er en stor skam at danske Eurosport ikke valgte at vise Junior VM 2012, for de fleste kunstskøjteløbsfans kan vist blive enige om, at dette års konkurrence var det stærkeste hidtil set.

Teknik
Den tekniske formåen nåede nye højder: herrernes guldvinder udførte en quad (er det sket før?), top 3 damer fik alle udført triple-triple kombinationer (triple-triple kombinationer var mere reglen end undtagelsen i top 10) og parløbernes guldvinder fik udført to quads i deres lange program. Det kunstneriske aspekt/præsentationen var dog heller ikke noget at nyse af.

Hvilke lande dominerede?
Rusland ser stærkere og stærkere ud end nogensinde, hvilket må varme efterhånden som Vinter OL 2014 i Sochi nærmer sig. USA plejer altid at være succesfulde ved Junior VM, mens Kina ser ud til at blive den nyeste supermagt i kunstskøjteløb. Ingen andre lande vandt medaljer, og især Japan skuffede en smule i singles - landet har kun to pladser i hver disciplin til næste år.

Rusland: 5 medaljer (2 guld, 1 sølv, 2 bronze)
USA: 4 medaljer (2 sølv, 2 bronze)
Kina: 3 medaljer (2 guld, 1 sølv)

Hvorfor?
Men hvorfor var niveauet så højt? Nogle vil påstå at det er på grund af de skærpede alderskrav, nogle det nye bedømmelsessystem IJS/CoP, andre den øgede prestige ved juniorkonkurrencer som Junior Grand Prix'erne. Måske det bare var en engangsforestilling - lad os ikke håbe det.

Se gala opvisning
Ved dette Junior VM så tilskuerpladserne meget mere fyldte ud end normalt, og billetter til gala opvisningen blev også udsolgt. Denne Youtube kanal har uploadet nogle af galaprogrammerne.