tirsdag den 18. december 2012

Narumi Takahashi & Mervin Tran ender partnerskab

Takahashi/Tran udfører deres lange program ved VM 2012. (Foto: Getty Images)

Flere sørgelige nyheder for i dag...

Den japanske kunstskøjteunion offentliggjorde i dag, at de regerende VM bronzevindere i parløb Narumi Takahashi og Mervin Tran har endt deres partnerskab. Parret har skøjtet sammen siden 2007, og de er indtil videre det eneste japanske par, som har taget en medalje ved VM. Narumi har denne sæson døjet med en skulderskade og en operation i oktober betød, at de måtte misse Grand Prix'erne.

Parret er vage med grunden til splittet; de nævner blot, at de på det seneste er blevet "uenige" mht. til det at konkurrere og derfor har valgt at splitte. De elsker dog stadig sporten, og de vil derfor begge søge efter nye partnere.

Man må dog spekulere, om Tran's manglende japanske statsborgerskab har en del af skylden. Som canadier uden japansk tilhørsforhold (han er af vietnamesisk/cambodjansk afstamning og træner fuld tid i Canada) var hans chancer for at opnå japanske statsborgerskab nok lig nul. Parret kunne dermed ikke deltage i det kommende Vinter OL.

Dertil skal man huske de nye holdkonkurrencer ved World Team Trophy og Vinter OL. Japan er stærk i singles, men uden et eneste hold i parløb virker kvalifikation til disse meget små. Man behøver kun at stille op i tre discipliner ved holdkonkurrencerne, men da Japan også er svage i isdans, er håbet måske, at Narumi Takahashi kan nå at finde en japansk partner og stadig stille op, omend med lavere niveau.

Jeg vil altid huske parret for deres smukke linjer og gennemførte koreografi. Se deres bronzevindende lange program fra VM 2012 her:


Kilde: sportsnavi.yahoo.co.jp (japansk)

Ingen kommentarer: