torsdag den 8. december 2011

Grand Prix Finale 2011 forudsigelser - Herrer

For anden gang denne sæson vil Javier Fernandez, Patrick Chan og Daisuke Takahashi slås om medaljerne i Canada. (Foto: AFP Photo)

To tidligere GPF guldvindere og én to gange sølvvinder vil kæmpe om medaljerne mod tre debutanter.

Favorit er selvfølgelig den regerende mester Patrick Chan, som er den eneste i feltet, der har vundet begge sine GP'er denne sæson. Han har grundløbet, piruetterne og quad tåloops i sit arsenal til at kunne vinde denne konkurrence i en jordskredssejr, men indtil videre har han endnu ikke leveret tilnærmelsesvis rene programmer. Høje programkomponenter plejer at redde ham, men hvis han selv laver nok fejl og nogle af de andre herrer får leveret springene, kan han måske tabe sin første konkurrence i over et år.

Daisuke Takahashi ser ud til at blive bedre som sæsonen går, og ved NHK Trophy fik han den højeste score opnået af en herre denne sæson. Han har dog ikke hjemmebanefordel denne gang, og uden en pålidelig quad skal han virkelig løbe rent for at have en chance for guld.

Amerikanske Jeremy Abbott vandt GPF titlen tilbage i 2008, men det bliver svært for ham at genvinde titlen. Han har den gode koreografi og programkomponenterne, men manglen på en stabil quad vil holde hans tekniske score nede. Desuden har han indtil videre haft problemer med adskillige spring i sit lange program.

En af sæsonens overraskelser Javier Fernandez vil løbe i sit træningsland, og med quad tåloops og quad salchow har han det tekniske sværeste programmer planlagt i feltet. Han har indtil videre været relativ pålidelig i sit løb, men han skal undgå fejl på de nemmere triple spring for at udgøre en medaljetrussel.

Michal Brezina startede sæsonen ud med sejr ved Skate America, men dernæst er det blevet til en 3.- og 4. plads ved hans GP'er. Brezina er også en talentfuld springer, men han har indtil videre været lidt konservativ med at prøve sine quads. Han får brug for disse spring samt mere stamina i det lange program for at ikke ende på en sidsteplads, da han indtil videre har opnået de laveste scores i dette felt.

16-årige Yuzuru Hanyu fik lige kvalificeret sig til Finalen med en sejr ved Rostelecom Cup. Den unge japaner har de svære spring planlagt, og han har brug for at lande disse spring, da hans programkomponenter vil ligge i den lavere ende i dette felt.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan (CAN)
2. Daisuke Takahashi (JPN)
3. Javier Fernandez (ESP)
4. Jeremy Abbott (USA)
5. Yuzuru Hanyu (JPN)
6. Michal Brezina (CZE)

Se flere detaljer her.

Mao Asada trækker sig fra Grand Prix Finalen

Det er en sørgelig nyhed at meddele, at japanske Mao Asada har måtte trække sig fra Grand Prix Finalen. Hendes mor Kyoko Asada er blevet alvorlig syg, og Asada har besluttet sig for at vende hjem til Japan for at være ved hendes side. Hun forlod Quebec torsdag morgen lokal tid.

Detaljer om morens tilstand er ikke frigivet, men det vides at hun har været syg over en længere periode. Hun har derfor ikke været i stand til at rejse med Mao til internationale konkurrencer hele forrige sæson.

Damernes korte programmer begynder allerede i morgen, så der er ikke tid til at hente førstesubstitutten Adelina Sotnikova ind.

(Kilde: AFP)

Grand Prix Finalen 2011 på Eurosport

Eurosport og Eurosport 2 viser skuffende lidt af Grand Prix Finalen, og det er kun gala opvisningen, som bliver sendt live. Så må jeg nøjes med at se det på Youtube (se her). ISU har heldigvis lovet, at uploade hele juniorkonkurrencen - med typisk 10 minutters forsinkelse - på deres Youtube-kanal.

Fredag den 9. december
23:45-00:30 - Damer: kort program (Eurosport 2)

Lørdag den 10. december
10:00-10:45 - Parløb: kort program (Eurosport 2)
10:45-11:30 - Herrer: kort program (Eurosport 2)
23:45-00:30 - Damer: langt program (Eurosport 2)

Søndag den 11. december
00:45-01:45- Herrer: langt program (Eurosport 2)
10:00-11:00 - Parløb: langt program (Eurosport 2)
22:00-00:30 - Gala opvisning (Eurosport 2) - live

Mandag den 12. december
01:00-01:45 - Isdans: fridans (Eurosport 2)
16:00-17:30 - Highlights (Eurosport)

Tirsdag den 13. december
03:30-05:00 - Gala opvisning (Eurosport 2)

Torsdag den 15. december
14:00-15:00 - Damer: langt program (Eurosport 2)

Se tv-programmet her.

Grand Prix Finale 2011 forudsigelser - Parløb

Parløbernes podium ved NHK Trophy vil møde hinanden igen i Finalen. (Foto: Getty Images)

Tre par kommer ind til konkurrencen med to GP-sejre hver, så det bliver en hård kamp om guldet.

Det førsteseedede par er Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, som gør deres GPF debut. Parret har været utroligt pålidelige denne sæson, da de har vundet hele 5 konkurrencer denne sæson. De har haft nogle småproblemer med løft og twisten denne sæson, men de har aldrig ladet det optrevle resten af programmet, så en podieplads synes så godt som sikker.

Deres største konkurrence vil komme fra de regerenede mestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, som slog dem ved deres forrige møde (ved VM 2011). Tyskerne har opnået den højeste score hidtil denne sæson, men de har det med at svinge fra konkurrence til konkurrence - løber de rent, burde de dog slå russerne. Den bedste taktik for dem vil nok være at lade være med at forsøge en triple axel i det korte program.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har været en smule i skyggen siden landsmændenes Volsozhar/Trankovs debut. Parret har været solide denne sæson, men de har nok brug for fejl fra de to ovenstående par for at vinde noget bedre end bronze. Finalen har heller ikke været deres bedste konkurrence, da deres højeste placering her har været to 5. pladser.

Kinesiske Dan Zhang og Hao Zhang gør deres ottende optræden ved Finalen. Parret har leveret teknisk solide programmer denne sæson, men deres manglende præsentation bliver ved med at holde dem nede i programkomponenterne.

Meagan Duhamel og Eric Radford gør deres GPF debut. Canadierne mangler meget finpudsning for at kunne konkurrere om medaljerne, men solide fremførelser på hjemmebane vil cementere deres status som Canadas nr. 1 par.

Træningsmakkerne Narumi Takahashi og Mervin Tran deltager også for første gang i Finalen. Parret har svære løft samt præsentation i topklasse, men hendes upålidelige side-om-side spring vil holde dem nede.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (RUS)
2. Aliona Savchenko/Robin Szolkowy (GER)
3. Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov (RUS)
4. Dan Zhang/Hao Zhang (CHN)
5. Meagan Duhamel/Eric Radford (CAN)
6. Narumi Takahashi/Mervin Tran (JPN)

Se flere detaljer her.

Grand Prix Finale 2011 forudsigelser - Isdans

Meryl Davis og Charlie White er de to gange regerende mestre. (Foto: Getty Images)

I isdansernes konkurrence er der top 2, og så er der resten af feltet.

Det ene top 2 par jeg taler om, er selvfølgelig de forsvarende mestre Meryl Davis og Charlie White. De amerikanske verdensmestre vandt uden problemer begge deres Grand Prix'er med behagelige marginer, og det bliver først ved denne konkurrence, at de for alvor får kamp til stregen. Parret havde nogle småproblemer i den korte dans ved Rostelecom Cup, med de har indtil videre opnået den højeste score for fridansen denne sæson.

Tessa Virtue og Scott Moir er de andre guldfavoritter, og de har ligeledes vundet begge deres GP'er uden problemer. Grand Prix Finalen er den eneste større konkurrence, som parret endnu ikke har vundet, så der er pres på. Selvom parret løber på hjemmebane, skal det erindres, at Davis/White faktisk slog dem på hjemmebane ved 4CC i 2009, men denne sæson er canadierne dog skadefri. Virtue og Moir har opnået den højeste score for den korte dans denne sæson, så det bliver en nervepirrende konkurrence

Bronze er lidt mere åben, men favoritterne er nok de regerende sølvvindere Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat. Parret havde en lidt dårlig start på sæsonen, men de var i topform ved Trophée Eric Bompard. Parret burde få de tredjehøjeste programkomponenter i feltet, men fejl på de tekniske elementer kan placere dem lavere.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje kommer fra deres hidtil bedste Grand Prix sæson med tre sølvmedaljer, og de ser ud til at være yderligere på vej op - især deres programmer er blevet vel modtaget. De kan godt lave fejl her og der i deres programmer, men deres stabilitet er blevet bedre denne sæson.

Maia Shibutani og Alex Shibutani er tredjeseedet med sølv og guld denne sæson, men deres opnåede scores er de laveste i dette felt. Især har de haft problemer med score højt i den korte dans. Parret er dog altid pålidelige på de tekniske elementer og peaker som regel senere på sæsonen, så fejl fra andre par som ved VM kan lande søskendeparret på podiet.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev endte på en 4. plads ved Finalen forrige sæson, men denne placering bliver svær at forbedre. Parret startede sæsonen ud med guld og høje scores ved Cup of China, men de kæmpede med deres levels ved Rostelecom Cup. Parret får normalt høje programkomponenter, så de skal undgå tekniske fejl for at tage medalje.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis/Charlie White (USA)
2. Tessa Virtue/Scott Moir (CAN)
3. Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat (FRA)
4. Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (CAN)
5. Maia Shibutani/Alex Shibutani (USA)
6. Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (RUS)

Se flere detaljer her.