lørdag den 28. maj 2011

Kostumer - Alena Leonova

Russiske Alena Leonova er kendt for sin energiske og humoristiske skøjtestil, og dette reflekterer sig også i hendes noget gakkede kostumer. Her er mottoet: jo mere desto bedre, og dette har nok rynket brynene på de fleste fans.

Det korte program
Musik: "Polka (Circus)" af Alfred Schnittke, "La Strada" af Nino Rota

Hvis nogle skulle være i tvivl, så havde Leonovas korte program et cirkustema. Ved Grand Prix'erne skøjtede hun i en ferskenfarvet kjole med lange ærmer. Cirkuselementerne kom ind via den sort- og regnbuestribede overdel, som gik ned til nogle spidse flapper, hvorpå der var påsyet farvede pom poms. En sløjfe samt en sort og ferskenfarvet handske fuldendte looket. Dette er vist et kostume, man enten kan lide eller ej, men jeg synes at det passer fint til programmet og Leonovas stil.

Min bedømmelse: 3.50/10.00


Til EM havde hun skiftet til en grøn version af kjolen, og til VM tog hun det en tand videre og dyrkede Annie-looket med en krøllet frisure. Den grønne kjole står i flot kontrast med Leonovas røde hår, omend jeg foretrækker hende uden krøller, da de får hende til at se gammel ud.

Min bedømmelse: 4.00/10.00

Det lange program
Musik: "The Witches of Eastwick" (soundtrack) af John Williams

I sit lange program portrætterer hun en heks, og igen er kostumet bogstaveligt (omend i lidt mindre grad end før). Den sorte, grønne, lilla og lyserøde kjole giver illusionen af tråde, som kryber sig op ad kroppen. Leonova elsker sine handsker, for her bærer hun nogle sort med påsatte sylespidse, falske lilla negle, og ved VM toppede hun lokket af med tilbageskrabet hår. Kjolen synes jeg faktisk er ret pæn, men handskerne er lidt uhyggelige - men det er måske meningen.

Min bedømmelse:  6.00/10.00