tirsdag den 17. maj 2011

Caydee Denney og John Coughlin danner officielt par

Caydee Denney og John Coughlin er allerede i gang med træningen. (Foto: Troy Schwindt)

...på isen, altså. Der har gået rygter om dette, siden John Coughlin splittede med sin tidligere partner Caitlin Yankowskas, men nu er det blevet officielt. Denney er allerede rykket til Colorado, hvor hun sammen med Coughlin vil træne under Dalilah Sappenfield.

Det sætter tankerne i gang - på trods af deres succes, må Yankowskas og Coughlin ikke have været fryd og gammen, men vi får nok ikke grunden til deres split at vide. Lad os håbe, at Denney/Coughlin holder i længere tid end det typiske amerikanske par...

(Kilde: U.S. Figure Skating)

Bekræftet: Ilinykh/Katsalapov rykker til Morozov

Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov udfører deres korte dans ved VM 2011. (Foto: Getty Images)

Mit spørgsmål er nu blevet besvaret: det er blevet offentliggjort, at det unge russiske isdansepar Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov forlader Alexander Zhulin og nu vil træne hos Nikolai Morozov.

Skiftet skyldes ifølge Valentin Piseev (general sekretær for den russiske kunstskøjteunion), at isdanseparret ikke levede op til deres potentiale den foregående sæson. Dette skyldes Zhulins manglende tid til træning, da han bruger meget tid på at opsætte isshows til tv og lignende.

Ilinykh og Katsalapov vil over sommeren træne i USA og få lavet programmer hos Morozov, men deres træningsbase vil stadig hovedsageligt være i Novogorsk i Rusland.

Morozov træner hovedsageligt singles skøjteløber, men han har for nyligt fået italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte. Det er delte meninger om hans koreografi, men forhåbentlig opnår Ilinykh og Katsalapov mere stabiltet på de tekniske elementer hos ham.

(Kilde: mn.ru (russisk))

Hvem bliver og hvem går? - Herrer

Shawn Sawyer får masser af tid til at udføre back flips i isshows. (Foto: Reuters Images)

De siger farvel
  • Ryan Bradley (USA) - Et relativt succesfuldt comeback betød den nationale titel og en tur til VM. Han vil nu skøjte i shows og træne, MEN han beholder sin amatørstatus.
  • Shawn Sawyer (CAN) - Trak sig fra VM pga. isshows og siger nu helt stop. En karriere som professionel skøjteløber ser ud til at være hans nye kald.
Spørgsmålstegnene
  • Daisuke Takahashi (JPN) - Skal have opereret skruerne ud af knæet, men han agter at vende tilbage. Om det er muligt, må vi så bare vente at se.
  • Adrian Schultheiss (SWE) - Har givet udtryk for at savne glæden i kunstskøjteløb og livet generelt, og det dårlige resultat ved VM kan ikke være motiverende.
  • Kristoffer Berntsson (SWE) - Han har haft en lang karriere og er nu 28 år. De skuffende resultater denne sæson får ham måske til at sige stop.
  • Kevin van der Perren (BEL) - Bliver det til endnu en sæson for veteranen?
  • Evgeni Plushenko (RUS) - Ifølge flere kilder er det bare et spørgsmål om tid, før han genvinder sin ISU amatørstatus. Men intet er officielt endnu.
  • Evan Lysacek (USA) - Har tidligere sagt, at han kunne finde på at gøre et comeback, men han ser ud til at have travlt med mange andre ting. Hans mangel på quad vil nok være demotiverende.
  • Johnny Weir (USA) - Ditto.
De bliver
  • Jeremy Abbott (USA) - Bliver mindst en sæson endnu. Han tror faktisk, at han vil blive ved til Vinter OL 2014.
  • Brian Joubert (FRA) - Det har været en skuffende sæson, men han bliver nok endnu en sæson, da VM 2012 bliver holdt i Nice i Frankrig.
  • Nobunari Oda (JPN) - Endnu en regnefejl betød et lidt skuffende VM. Han har pådraget sig en mindre knæskade, men han burde være klar til næste sæson.
  • Tomas Verner (CZE) - Han skuffede ved VM, men det er fortid. Er allerede i gang med at få koreograferet to nye programmer.
  • Patrick Chan (CAN) - En yderst succesfuld sæson får ham til at blive til Vinter OL 2014.