søndag den 5. september 2010

Yuna Kim fylder 20 år

Yuna Kim med sin lagkage. Mums! (Foto: yunakim.com)

Der har floreret en del dårlig presse omkring Yuna Kims split med Brian Orser, så jeg synes, at vi havde brug for en glad historie. I dag fylder hun nemlig 20 år (den bedste alder p.t.), og hun har heldigvis haft tid til at fejre den med noget lagkage. Og så er det godt at se hende smile igen.

Yuna Kims fans har på vegne af fødselsdagen skrabet omkring 13 millioner won (~ 63.700 DKK) sammen, som de så vil donere til UNICEF (Kim er deres goodwill ambassadør). Pengene vil gå til nødhjælp for ofrene for oversvømmelserne i Pakistan. Nogle af Kims fans har det med at være skræmmende ved konkurrencer (og på YouTube), men de fleste er trods alt søde mennesker.

Endnu en gang tillykke!

Musik update: Meryl Davis/Charlie White

Meryl Davis og Charlie White udfører deres fridans ved VM 2010. (Foto: REUTERS Pictures)

Meryl Davis og Charlie White har nok oplevet den bedste sæson, et amerikanske isdansepar nogensinde har oplevet. De vandt alle deres Grand Prix'er (og Finalen), de nationale mesterskaber og tog sølv ved Vinter OL og VM. Deres mål for denne sæson er at slå rivalerne/træningsmakkerne/vennerne, de regerende olympiske mestre Tessa Virtue og Scott Moir, og med afskaffelse af den obligatoriske dans burde de være et skridt nærmere deres mål.

Deres Bollywood-inspirerede originaldans fra forrige sæson var et enorm hit, så det bliver en svær opgave at komme med noget, der er endnu bedre. Deres korte dans vil være til "Pas si simple", "La Valse d'Amelie" og "La Noyee" af Yann Tiersen fra filmen "Amélie". Deres fridans er til musik fra filmen "Il Postino" af Luis Bacalov samt "Payadora" og "Recuerdo" (Forever Tango) af Lisandro Adrover.

Davis og White skal deltage i Grand Prix'erne NHK Trophy og Skate America.

(Kilde: isuresults.com/bios)

Musik update: Alissa Czisny

Alissa Czisny har altid været kendt for at bukke under for nerver og pres, og dette var især tydeligt forrige sæson. Som regerende national mester skøjtede hun to meget fejlfyldte programmer, hvilket kun var nok til en 10. plads og dermed ingen Vinter OL. Heldigvis valgte hun at fortsætte - nu med nye trænere Yuka Sato og Jason Dungjen, som (ifølge hende selv) har hjulpet/ændret på hendes springteknik.

Ulig forrige sæsoner har Czisny valgt at få to helt nye programmer. Det korte er til "Romance from Violin Concerto in D, op. 35" af Erich W. Korngold, hvorimod det lange er til udvalgte stykker fra  "Winter and Spring" af George Winston. Koreograferne er Renee Roca og Pascale Camerlengo.

Czisnys mål for sæsonen er at forbedre sine personlige bedste scores, kvalificere sig til VM og hjælpe USA med at genvinde 3 startpladser i damernes disciplin. Hun skal deltage i Grand Prix'erne Skate Canada og Trophée Eric Bompard.

(Kilde: isuresults.com/bios)