lørdag den 28. august 2010

ISU JGP Courchevel 2010 update

Årets første internationale konkurrence er i fuld gang. Damernes disciplin er allerede afsluttet, mens herrerne og isdans bliver færdige i eftermiddag.

Junior Herrer
Canadiske Andrei Rogozine, som endte på en 6. plads ved forrige Junior VM, tog føringen efter det korte program, hvilket han gjorde med et personligt bedste på 64.52 point. Lige i hælene på Rogozine ligger amerikaneren Max Aaron med 64.31 point, mens landsmanden Jason Brown er på en foreløbig tredjeplads med 58.00 point.

Top 10 efter det korte program
1. Andrei ROGOZINE CAN - 64.52
2. Max AARON USA - 64.31
3. Jason BROWN USA - 58.00
4. Thomas SOSNIAK - FRA 52.25
5. Noah SCHERER SUI - 49.90
6. Franz STREUBEL GER - 48.27
7. Romain PONSART FRA - 47.67 
8. Ryuju HINO JPN - 45.65
9. Kevin ALVES BRA - 41.42
10. Takuya KONDOH JPN - 38.57

Junior Isdans
For allerførste gang dansede isdanserne den korte dans, og det var russerne Alexandra Stepanova og Ivan Bukin, som tog den foreløbig den foreløbige førsteplads med 47.98 point. Landsmændene Evgenia Kosigna og Nikolai Moroshkin er på en andenplads med 46.29 point, mens amerikanerne Anastasia Cannuscio og Colin McManus er på en tredjeplads med 45.81 point.

Top 10 efter den korte dans
1. Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN RUS - 47.98
2. Evgenia KOSIGINA / Nikolai MOROSHKIN RUS - 46.29
3. Anastasia CANNUSCIO / Colin MCMANUS USA - 45.81
4. Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON - FRA 43.89
5. Alexandra ALDRIDGE / Daniel EATON - USA 43.52
6. Geraldine BOTT / Neil BROWN FRA - 39.61
7. Lolita YERMAK / Alexander LIUBCHENKO UKR - 38.02
8. Xenia CHEPIZHKO / Sergei SHEVCHENKO UKR - 36.42
9. Sarah COWARD / Michael COWARD GBR - 35.61
10 Carolyn MACCUISH / Tyler MORRIS - CAN 34.52

Junior Damer
Damernes disciplin indeholdt de største navne med fx russiske Polina Shelepen, som tog 2 JGP guld forrige sæson. Shelepens pålidelige spring var ikke forsvundet over sommer på trods af skade, da hun i det lange program udførte hele 7 triple spring og opnåede en ny personlig bedste LP score på 103.31 point. Dermed hoppede hun fra andenpladsen til en samlet førsteplads. Amerikanske Yasmin Siraj udførte 5 triple spring i det lange, hvilket gav hende sølv. Russeren Rosa Sheleva rundede podiet af med bronze. Føreren efter det korte program, franske Yretha Silete, faldt til en samlet 4. plads.

Damernes Top 10
GULD -  Polina SHELEPEN RUS - 151.42 2 1
SØLV - Yasmin SIRAJ USA - 140.64 6 2
BRONZE -  Rosa SHEVELEVA RUS - 139.54 4 3
4. Yretha SILETE FRA - 134.03 1 4
5. Nina JIANG USA - 131.08 3 5
6. Anais VENTARD FRA - 121.49 5 7
7. Lenaelle GILLERON-GORY FRA - 120.78 7 6
8. Jessica FÜSSINGER GER - 112.47 9 8
9. Roanna Sari OSHIKAWA - JPN 108.89 14 10
10. Gerli LIINAMÄE EST - 107.82 16 9

Se det fulde resultat på isuresults.com.

Yuna Kims split med Brian Orser bliver ikke pænt

De gode gamle dage... (Foto: Reuters Pictures)

Nyheden om Yuna Kims split med træner Brian Orser var opsigtsvækkende, men nu bliver det også grimt...meget grimt. De mange parter - her Kims mor Mi-hee Park med Kims management bureau 'All That Sport' (som hun er adm. direktør for) mod Brian Orser og med Yuna lidt midt i mellem - modsiger hinanden på flere punkter, så det er umuligt at vide, hvad der er sandt eller falsk.

Grunden til splittet?
Der er endnu ikke givet en officiel grund til splittet. Ifølge Orser har han selv ingen idé om, hvorfor han blev fyret:  "Det var meget overraskende, " "Der var virkelig ikke nogen gyldig grund. Jeg forstår stadig ikke hvorfor de gjorde dette. Det ved jeg ikke. Det kom ud af det blå. De satte sig ned med mig og Tracy (Wilson) og sagde vi ikke træner hende længere. Og det var så det. "

Ifølge rygter blev Orser i maj blev tilbudt at træne ærkerivalen Mao Asada, men Orser benægter denne påstand. Ikke desto siger ATS, at forholdet mellem Kim og Orser havde været anspændt lige siden. Kims mor og ATS følte også, at Orser ikke viede nok tid til Kim, da Orser træner mange andre up-and-coming stjerner som Adam Rippon og Christina Gao. Orser derimod mente, at moren havde givet ham besked på at ikke lave tid til Kim i sin kalender, da Kim endnu ikke var sikker på sin karrieres fremtid.

Sommeren gik, og mens Kim var i Sydkorea for at lave isshow, blev Orser holdt udenfor. Blandt andet fik han ikke at vide, at Kim ikke ville deltage i Grand Prix'erne, men planlagde at deltage i VM - det måtte han læse på internettet. Og at Shae-Lynn Bourne ville koreografere hendes korte program - det var Bourne som ringede og fortalte ham det. Dette fik ham til at sende utallige emails til dem i Sydkorea, men han fik ikke et eneste svar.

Penge var dog ikke et af problemenerne, siger Orser. "Jeg er den lavest betalte træner på dette niveau i historien i kunstskøjteløb,'' " Jeg får 110 $ i timen, og det er hvad jeg opkrævede hende. Jeg tjente noget fra koreanske reklamer, men der var ingen aftale mellem os for det."

ATS repræsenant Helen Choi benægter Orsers påstande og hævder, at Orser sagtens kender grunden til sin fyring. "Vi (Brian, Yuna's mor, og Yuna) ved allerede hvorfor Yuna har skilt med ham. Vi føler os ikke noget nødsaget til at informere årsagen til udefrakommende. Yuna's mor, Yuna, og Brian, dem alle sammen, har godt forstået denne grund." Det ser ikke ud til, at de vil offentliggøre grunden foreløbig. Øv!

Hvad mener Yuna?
Kims mor, ATS og Orser siger mange ting, men hvad med Yuna? At vælge mellem sin mor eller træner lyder svært. Orser sagde: "Jeg talte med hende den anden dag ... Hun synes forvirret over, hvad der foregår. På grund af alt dette uro med sin mor, ved hun ikke, hvad der foregår. Heller ikke jeg. Det er, hvad jeg sagde til hende: jeg er 'lidt forvirret, men det har været en vidunderlige fire år." Senere på Kims Twitter kunne denne besked ses et stykke tid, før den blev taget ned: "Vil du venligst stoppe for at fortælle en løgn, B? Jeg ved præcis, hvad der sker nu, og det er hvad jeg har BESLUTTET." På hendes hjemmeside skrev hun også en besked (se oversættelse her), hvor hun gør det klart, at fyringen var hendes beslutning, og at hun ikke vil offentliggøre grunden. Så hun vælger altså morens side, hvilket hun selvfølgelig har ret til.

Orser afslører Yunas musik
Det vides endnu ikke om det var med vilje, eller om det var et uheld, men Orser kom til at afsløre Kims musik til det lange program: det er noget traditionelt koreansk musik kaldet "Arirang". Orser sagde desuden: "Det er et fantastisk program, som er langt det bedste jeg har set" og "Det er langt ud over selv hendes Concerto in F. Det er en komplet anderledes." Skøjteløbere plejer ikke at afsløre musikken så lang tid før deres første konkurrence, og siden Orser ikke er Kims træner længere, er afsløringen ret upassende. Endvidere er "Arirang" en meget vigtig sang for koreanerne, måske vigtigere end deres nationalsang. Og det er første gang Kim vil skøjte til koreansk musik. ATS lød heller ikke særligt glade: "Dette kan kun fortolkes som et skridt til formål at skade skøjteløberen."

Hvad så nu? Foreløbig træner Yuna Kim stadig i Toronto Cricket Club, men Orser (og formentlig alle andre) ser fornuften i, at hun finder et nyt træningssted. Desuden rapporteres det, at Min-Jung Kwak også vil stoppe med at træne hos Orser.

Fortsættelse følger...