lørdag den 12. december 2009

De schweiziske mesterskaber


Stephane Lambiel, Sarah Meier, Anais Morand og Antoine Dorsaz. (Foto: daylife.com)

De schweiziske mesterskaber er lige overstået, og resultatet var ikke særligt overraskende. To gange VM-mester Stephane Lambiel vandt mændenes disciplin, 2 gange EM-sølvmedalist Sarah Meier vandt kvindernes disciplin, 2 gange regerende nationale mestre Anais Dorand og Antoine Dorsaz vandt parrenes disciplin og 3 gange junior nationale mestre Ramona Elsener og Florian Roost vandt i isdans.

Damer (top 3)
Guld - Sarah Meier - 183.47
Sølv - Bettina Heim - 156.53
Bronze - Romy Bühler - 138.24

Herrer (top 3)
Guld - Stephane Lambiel - 244.23
Sølv - Jamal Othman - 199.45
Bronze - Mikael Redin - 177.41

Par (kun ét par deltog)
Guld - Anais Morand/Antoine Dorsaz - 152.52

Isdans (kun to par deltog)
Guld - Ramona Elsener/Florian Roost - 136.31
Sølv - Leonie Krail/Oscar Peter - 126.14

Se flere detaljer her.

Min erfaring er, at dommerne ved de nationale mesterskaber har en tendens score mere gavmildt end de internationale dommere, så resultaterne kan ikke sammenlignes med de internationale resultater.

Stephane Lambiels tripel axel er stadig missing-in-action, og så samtidig laver han fejl med sine spring, så det bliver svært for ham at konkurrere med de andre mænd. Han har sagt, at han måske vil ændre sit lange program inden OL.

Kæmper Sarah Meier med sin skade, der tvang hende til at trække sig ud af NHK Trophy og Skate Canada? Hun lavede fejl i begge sine programmer og landede kun 3 tripelspring i sit lange program (ikke at de andre damer har gjort det meget bedre i de internationale konkurrencer).

Schweiz har kvalificeret sig 4 pladser til Vinter OL i Vancouver: 2 damer, en mand og et par. Den schweiziske olympiske komité har vist en del kriterier (mener jeg), før de vil tillade skøjteløberne at deltage ved OL, så vi kender nok først det schweiziske landshold til OL efter EM i januar.