torsdag den 5. november 2009

NHK Trophy 2009 forudsigelser: Damer

Japanske Miki Ando portrætterer Kleopatra i sit lange program ved Rostelecom Cup. Hun vandt guld (Foto daylife.com)

Damernes disciplin er også yderst spændende, da alle tre medaljevindere fra Rostelecom Cup mødes igen.

Miki Ando håber på at gentage succesen fra Moskva og vinde guld igen. I Moskva havde hun ikke succes med at udføre sin varemærke 3lutz-3loop kombination, og der er forlydender om, at hun kun vil forsøge en 3lutz-2loop i begge programmer i håb om at skøjte fejlfrit. I dette felt behøver hun heller ikke en tripel-tripel kombination for at vinde. Mikis nye programmer fremhæver virkelig hendes styrker, og nu er hendes korte program forhåbentligt bedre indrutineret (ved Rostelecom Cup var det kun én uge gammelt). Enhver medalje (eller 4. plads) vil kvalificere hende til finalen.

Sølvvinderen fra Rostelecom Cup Ashley Wagner (USA) skal håbe på at vinde bronze (måske kun 4. plads) for at kvalificere til finalen for allerførste gang. I Moskva skøjtede hun sit karrieres bedste og fik et nyt personligt bedste (LP og samlet score), og hendes sølvmedalje er det bedste resultat fra en amerikansk dame i sæsonen.

Bronzevinderen Alena Leonova (RUS) er kendt for sin sprudlende energi og sammenlignes tit med idolet Irina Slutskaya. I modsætning til Ando og Wagner er der ikke det store pres på Alena for at kvalificere sig til finalen, idet hun næsten er garanteret en af 2 pladser til OL på trods af, at hun aldrig har placeret højere end nr. 5 ved de russiske mesterskaber (guld og sølv blev vundet af piger på hhv. 13 og 12 år!)

Regerende EM-mester Laura Lepistö (FIN) debuterede sit nye lange program ved Japan Open. Her scorede hun 110.89 pts, hvilket er lidt bedre end hendes personlige bedste for LP. Ved Finlandia Trophy tog hun sølv efter Alena Leonovas guld. Lepistö er i stand til lande en 3tåloop-3tåloop og er også begyndt at lande en 3lutz ret solidt. Hendes landsmand Kiira Korpi vandt sølv i sidste uge ved Cup of China, og Lepistö skal håbe på at vinde en medalje for at bekræfte, at hun stadig er Finlands nr. 1.

2 gange EM sølvvinder Sarah Meier (SUI) var ude en stor del af sidste sæson pga. skade. Hun valgte alligevel at konkurrere ved VM, hvor hun endte på en respektabel 9. plads og dermed kvalificerede 2 pladser til OL (Schweiz har dog kun én dame at sende). Ifølge den schweiziske olympiske komité skal Meier opnå en samlet score på 150 pts to gange i sæsonen, før de vil tillade hende at deltage ved Vinter OL, og derfor håber Meier at opnå det ene resultat her (en medalje vil heller ikke skade).

Bronzevinderen fra Trophée Eric Bompard Yukari Nakano håber på at vinde mindst sølv og dermed kvalificere sig til Grand Prix Finalen for fjerde gang.

Mine gæt:
Guld - Miki Ando JPN
Sølv - Yukari Nakano JPN
Bronze - Alena Leonova RUS

Se hele listen af deltagere her.

NHK Trophy 2009 forudsigelser: Herrer

Daisuke Takahashi (JPN) med sin guldmedalje ved ISU Four Continents Figure Skating Championship 2008, hvor han satte verdensrekorden for det lange program samt samlet score (Foto: wikipedia.org)

Der er utrolig mange potentielle guldmedaljevindere ved dette års NHK Trophy, idet tidligere VM guld-, sølv- og bronzevindere, to junior VM-mestre samt regerende Grand Prix Finale-mester deltager.

Japanske Daisuke Takahashi håber på at gøre et succesfuldt comeback efter en knæskade, der krævede operation, forhindrede ham i at konkurrere sidste sæson. Denne sæson har allerede deltaget i en senior B konkurrence, Finlandia Trophy, hvor han vandt guld.

Hans landsmand Takahiko Kozuka, der for to uger siden vandt sølv ved Rostelecom Cup efter to solide programmer, skal håbe på at vinde sølv (evt. bronze) for at kvalificere sig til finalen for anden gang; sidste gang ved finalen vandt han sølv.

Regerende VM-bronzemedaljevinder Brian Joubert (FRA) håber på at kunne udføre bedre programmer end ved Trophée Eric Bompard, hvor han skuffende landede på en 4. plads for andet år i træk. Her forsøgte han hele 3 kvadrupelspring i sit lange program, dog ingen succesfulde. Joubert skal forbedre sine spring og vinde guld, hvis han vil gøre sig håb om en finaleplads.

Johnny Weir (USA) som havde en skuffende sæson sidste år, fortsatte med at skuffe da han kun formåede en 4. plads ved Rostelecom Cup. Weir, som er kendt sin solide 3axel, landede ingen rene ved denne konkurrence. En stærk forbedring i springene kræves, hvis han vil have en chance for at vinde en medalje.

Jeremy Abbott (USA) havde sin gennembruds sidste sæson, da han overraskende vandt Grand Prix Finalen og de amerikanske mesterskaber, men han formåede desværre ikke at holde sit niveau i slutningen af sæson hvor han bl.a. endte på en 11. plads ved VM. Abbott har tidligere i sæsonen fremført sit lange program ved Japan Open, og her var det tydeligt at han ikke var helt komfortabel med koreografien. Han havde dog også valgt at udskifte sit planlagte program i sidste øjeblik. Forhåbentlig har han forbedret sig i løbet af sidste måned.

Adam Rippon (USA), regerende 2 gange junior VM-mester, vandt lidt overraskende bronze ved Trophée Eric Bompard og viser dermed, at hans trænerskift til Brian Orser var et klogt valg. Kan han vinde en medalje her, konsoliderer han sin position som favorit til en af tre pladser til Vinter OL, på trods hans unge alder (19 år).

Mine gæt (hvor er det dog svært):
Guld - Daisuke Takahashi JPN
Sølv - Takahiko Kozuka JPN
Bronze - Adam Rippon USA

Se listen af deltagere her.

NHK Trophy 2009 forudsigelser: Par

Qing Pang og Jian Tong i gang med at udføre et kast (Foto: daylife.com)

Kampen om guldet burde foregå mellem Qing Pang og Jian Tong (CHN) og Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov (RUS), der henholdsvis vandt guld og sølv ved Rostelecom Cup for to uger siden. Begge hold havde problemer med deres side-om-side spring i både det korte og lange program, så holdet med det mest fejlfri program burde gå med guldet. Begge hold kvalificerer sig til finalen, hvis mine forudsigelser holder stik.

Bronze forventer jeg vil gå til et af de to amerikanske par: veteranerne Rena Inoue og John Baldwin eller det unge par Caydee Denney og Jeremy Barrett. Inoue og Baldwin kom på 4. pladsen ved Trophée Eric Bompard, da de ikke var i stand til at lande et side-om-side tripelspring i deres programmer. De formåede dog at udføre en smuk kast 3axel, som er et kast de ikke har formået at udføre succesfuldt i lang tid. Denney og Barrett, som debuterer ved Grand Prix serien, har kun skøjtet sammen i én sæson, men de har allerede formået at skabe solide resultater bl.a. sølv ved de nationale mesterskaber og en 9. plads ved VM. Parret er allerede kendt for deres solide spring og kast, men de skal forbedre deres præsentation, hvis de håbe på at vinde en medalje.

Mine gæt:
Guld - Qing Pang/Jian Tong CHN
Sølv - Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov RUS
Bronze - Caydee Denney/Jeremy Barrett USA

Se listen af deltagere her.

NHK Trophy 2009 forudsigelser: Isdans

Fra den 5.-8. november afholdes sæsones fjerde Grand Prix NHK Trophy i Nagano, Japan. 60 forskellige skøjteløbere fra 13 forskellige lande vil konkurrere om medaljerne samt forsøge at optjene kvalifikationspoint til Grand Prix Finalen.

Isdans har tradition for at være den letteste disciplin at forudsige resultaterne i, og jeg tror denne tradition vil fortsætte. Amerikanerne Meryl Davis og Charlie White (billede) burde uden problemer vinde guldet efter deres overbevisende sejr ved Rostelecom Cup (tidl. kendt som Cup of Russia), hvor de samlet scorede 201.10 pts, hvilket er den højeste score sat af et isdansepar i sæsonen. Vinder de, bliver de de første isdansepar som kvalificerer sig til Grand Prix Finalen.

Søskendeparret Sinead Kerr og John Kerr (GBR), som vandt bronze ved Trophée Eric Bompard, er favoritter til at nappe sølvet. En guldmedalje ville have sikret dem en tur til finalen, men dette scenario synes usandsynligt. En sølvmedalje kan gøre en tur til finalen mulig gennem en tie-breaker.

Bronze er derimod lidt usikker. Den kan gå til enten Vanessa Crone og Paul Poirier (CAN) eller Anna Zadorozhniuk og Sergei Verbillo (UKR) eller Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev (RUS), alle isdansepar som endte på en 4. plads ved deres seneste Grand Prix. Jeg skyder på det canadiske isdansepar, blot fordi de har det bedste resumé af de tre par.

Mine gæt:
Guld - Meryl Davis/Charlie White USA
Sølv - Sinead Kerr/John Kerr GBR
Bronze - Vanessa Crone/Paul Poirier CAN

(Billede fra daylife.com)